Ділимося українським досвідом цифровізації: USAID надасть 650 тисяч доларів на розробку підходу з впровадження Дії у світі

  Перегляди 663

Під час Всесвітнього економічного форуму Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся з головою USAID Самантою Пауер, щоб обговорити подальшу співпрацю USAID з Україною. Головна мета – просування українського досвіду цифрової трансформації у світі.

Саманта Пауер анонсувала, що USAID планує виділити близько 650 тисяч доларів для формування підходу до поширення цифрового досвіду України та мобільного застосунку Дія на інші країни. Крім того, USAID активно розробляє новий проєкт підтримки цифровізації України. 

«USAID підтримує нашу команду з самого початку роботи міністерства. Цього року переходимо на новий етап співпраці. Мінцифра буде ділитися найкращими українськими цифровими практиками зі світом. Вони допоможуть громадянам інших країн отримувати державні послуги швидко і зручно, а урядам працювати ефективно і прозоро. Цінуємо такий рівень довіри від команди USAID до нашого основного продукту — Дії», — зазначив Михайло Федоров.

З перших днів роботи Мінцифри USAID надає юридичну, фінансову та технічну допомогу для розвитку Дії. Завдяки підтримці партнерів ми створили застосунок і портал, де українці можуть отримувати найпопулярніші державні послуги у кілька кліків.  

Наші новації у наданні послуг і досвід створення  застосунку, який спрощує комунікацію людей і держави, викликають інтерес за межами України. Вже понад 10 країн активно вивчають та планують запозичити досвід української Дії.  

«Спочатку Дія була створена, щоб прибрати бюрократію та корупцію в отриманні держпослуг. Але український уряд адаптував застосунок до воєнного часу. Українці отримали цілодобовий доступ до інформації завдяки Дія.Радіо та Дія.ТV, можуть повідомити про пересування ворожих військ, робити пожертви на користь армії. Дія стала одним з інструментів цифрової стійкості України та водночас зміцнює інтеграцію країни з демократичним світом. Ми з нетерпінням чекаємо на підтримку розширення подібних програм і платформ у більшій кількості країн», – зазначила Саманта Пауер.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт