Дія допомогла дізнатися та виправити помилково нарахований киянину борг майже у мільйон гривень

17 березня 2021, 14:37
  Перегляди 6216
  Перегляди 6216

Як у застосунку Дія перевірити, чи є у вас борги чи штрафи?

Киянину Михайлу виконавча служба нарахувала борг у 775 000 грн, без його відома. Він дізнався про це завдяки послузі “Виконавчі провадження” у мобільному застосунку Дія, яку Мінцифра запустила минулої осені. Про це розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі. 

“Фундамент цифрової держави — якісні дані у реєстрах та послуги без чиновників. Ми активно працюємо над тим, щоб рішення приймалися системою автоматично. Це дозволяє зробити послуги зручними, доступними, а також унеможливлює будь-які корупційні зловживання”, — зазначає Михайло Федоров. 

Що сталося:

Киянин потрапив в аварію 3 роки тому, визнав провину. Страхова заплатила 90 тисяч грн потерпілій. Жінка подала до суду з вимогою доплатити 130 тисяч грн. У першій інстанції вона програла. Далі був другий суд, про який Михайло і його адвокат не знали. Цього разу суд вже прийняв рішення на користь потерпілої. Співробітник виконавчої служби вніс випадково іншу суму боргу, не 130 тисяч грн, а 775 тисяч грн, оскільки скопіював не ту цифру. 

“Саме через такі проблеми ми боремося, щоб кожна послуга була автоматичною: від будівельних до реєстрації бізнесу”, — коментує Михайло Федоров.

Як у застосунку Дія перевірити, чи є у вас борги чи штрафи:

  • Авторизуйтесь у застосунку Дія

  • Зайдіть у розділ “Послуги”

  • Оберіть “Штрафи за порушення ПДР” або “Виконавчі провадження” 

  • Якщо у вас є борги чи штрафи, ви побачите інформацію про це

Уже зараз у застосунку Дія можна бачити штрафи за порушення ПДР та борги за виконавчими провадженнями. Завдяки цьому вдається уникати ситуацій, коли людина просто не знала про борг і тому не сплатила його вчасно. Адже його одразу можна сплатити у застосунку Дія — зручно та швидко.

На порталі Дія можна знайти інформацію про бізнес, яким ви володієте, нерухомість, землю. Адже мета Мінцифри — щоб кожен з вас отримував сповіщення, коли чиновник переглядає ваші дані в реєстрі. 

Також на порталі Дія кожен може переглянути інформацію про себе з основних реєстрів — у електронному кабінеті громадянина. Це простий спосіб дізнатися, що про вас знає держава. Кожен користувач може отримати доступ до інформації про себе з 5 пріоритетних реєстрів (про бізнес, пенсії, власність, податки та транспорт). 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт