Довгоочікуване оновлення: у Дії можна буде змінити місце проживання. Протестуйте послугу першими

  Перегляди 989

Найближчим часом запустимо у Дії одну з найочікуваніших послуг серед українців — зміна місця проживання. Як завжди, у кілька кліків і без походів до держорганів. Спочатку сервіс буде доступний для жінок та дітей.

Долучитися до бета-тесту можна за посиланням.

На початку повномасштабної війни окремі держреєстри не працювали задля додаткового захисту даних українців. Відповідно послуга Зміна місця проживання також була призупинена. Українцям доводилося особисто звертатися до ЦНАП чи органів реєстрації, щоб змінити місце проживання. 

Тепер послуга повертається в Дію. Більше того, ми вдосконалили сервіс. Він працюватиме без людського фактора: коли ви змінюватимете місце проживання у власному або у житлі іншого власника, зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично. Це значно прискорить отримання послуги і зекономить ваш час. 

Ви можете стати одними із перших, хто протестує послугу. Щоб взяти участь у бета-тесті, потрібно: 

  • мати ID-картку або закордонний паспорт у Дії;

  • мати податковий номер;

  • бути старшим за 14 років, або 18, якщо змінюєте місце проживання дитини;

  • не бути військовозобов’язаним. 

Крім того, житло не має бути в іпотеці, а право власності на нього має бути внесено до Реєстру нерухомості з 2013 року. 

Якщо хочете задекларувати нове місце проживання в житлі іншого власника, потрібно отримати від нього підтвердження. Також при зміні проживання дитини маєте отримати дозвіл другого з батьків. Це можна зробити за посиланням або через QR-код.

Долучайтеся до тестування за посиланням

Послугу розроблено Міністерством цифрової трансформації спільно з МВС України, Державною міграційною службою України та Міністерством юстиції України за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт