Михайло Федоров: “Мінцифра підтримує розвиток стартап-екосистеми в Україні”

Прес-офіс
03 грудня 2020, 19:34
  Перегляди 1843

Рік тому Мінцифра разом з представниками Уряду запустила Український фонд стартапів. Сьогодні аналізуємо його річну роботу і вже говоримо про майже 3 млн доларів США, які отримали стартапи за перший рік грантової діяльності Фонду. 

Сприяти розвитку українського бізнесу — одна з ключових цілей Міністерства цифрової трансформації та держави. Про це сказав Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час пресконференції  First-Year Pitch  з нагоди першої річниці діяльності Українського фонду стартапів. 

У Міністерстві цифрової трансформації виділили головні принципи, що сприятимуть розвитку в Україні стартап-індустрії та бізнесу загалом.

Держава повинна допомагати бізнесу розвиватися, ми маємо забезпечити максимум свободи для бізнесу. Команда Мінцифри працює над створенням однієї з найпривабливіших податкових систем у світі. Крім цього, важливою умовою є унеможливлення тиску на бізнес. І останнє — стимулювання відкриття нових ринків для появи нових стартапів”, — пояснив Михайло Федоров. 

Саме ці принципи Мінцифра об’єднала у проєкті Дія City, над впровадженням якого активно працює зараз. Проєкт пропонує вигідні умови саме для розвитку стартапів: зручні інструменти для інвестицій convertible note та SAFE, а також ліквідаційні привілеї для інвесторів. 

До того ж, він стане інструментом цифрової трансформації економіки України. Нещодавно профільні законопроєкти про Дія.City зареєстрували у Верховній Раді. Вчора в першому читанні був прийнятий законопроєкт про віртуальні активи. Уряд також прийняв Концепцію розвитку сфери штучного інтелекту. Оновлення законодавства — нові можливості для українців.

Ми віримо і працюємо для того, щоб українці не просто створювали, а й реєстрували та розвивали в Україні стартапи-єдинороги. А Український Фонд стартапів сприяє цьому”, — наголосив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков. 

Загалом створення цифрової держави відкриває нові ринки для розвитку стартап-екосистеми. Зокрема, стимулом до створення нових технологічних продуктів  є переведення державних послуг в онлайн. 

4 грудня Український фонд стартапів проведе англомовний пітч стартапів, які вже отримали гранти Фонду — а це 17 команд-переможців. На пітч запрошені представники міжнародних інвестиційних фондів, приватні інвестори та грантодавці. Подія відбудеться в онлайн форматі — всі охочі зможуть слідкувати за прямою трансляцією пітчів за посиланням. Початок о 12:00.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт