Михайло Федоров: Наше завдання — щоб українці почувалися захищеними в цифровому середовищі

Прес-офіс Міністерства
19 листопада 2021, 11:39
  Перегляди 1297

Одна із цілей Мінцифри до 2024 року — ще надійніше захистити всі реєстри та об’єкти критичної інформаційної інфраструктури. Про це заявив Віцепрем’єр міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час виступу на Міжнародному форумі з кібербезпеки за ініціативи Офісу Генерального прокурора. 

«Наше завдання сьогодні — щоб українці не тільки могли користуватися онлайн-сервісами, але й відчувати себе захищеними в цифровому середовищі. Кібербезпеку та цифровізацію неможливо розділяти. Робота приватного сектору, безпека громадян — усе це тепер є частиною національної безпеки, і цим має опікуватися держава», — зазначив Федоров.

Команда Мінцифри приділяє 80% роботи питанням кіберзахисту. Важливою частиною цього процесу є розвиток систем захисту від кіберзагроз і реагування на них. Ми постійно підтверджуємо те, що цифрова держава та цифрові документи – це безпечно. Застосунок і портал Дія не зберігають персональні дані та мають багато ступенів захисту. Застосунок Дія отримав експертний висновок КСЗІ. А також зараз триває програма Bug Bounty, яка дає змогу фахівцям із кібербезпеки знайти вразливості в Дії. 

Мінцифра підсилює державу в галузі кіберзахисту шляхом реформування Держспецзв'язку. Це державний орган, який відповідає за формування державних стандартів захисту інформації, а також кіберзахист державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Михайло Федоров та ще 100 експертів із понад 20 країн світу обговорили створення платформи для активного діалогу та взаємодії в питаннях кібербезпеки, питання ефективної взаємодії під час розслідування кіберправопорушень, а також обмінялися найкращими практиками в цій сфері.

Важливість цифрової захищеності розуміє весь світ, зокрема й Україна. Нашою метою є те, щоб Україна стала одним із лідерів у напрямі кіберзахисту. Ми будуємо систему захисту кожного українця, державних структур, центральних органів влади, бізнесу та приватного сектора. Ми вже створюємо систему з найсильнішими спеціалістами у сфері кіберзахисту, сучасними та інноваційними підходами. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт