Михайло Федоров обговорив приєднання України до програми «Цифрова Європа» на зустрічі з головою Групи підтримки України в Єврокомісії

  Перегляди 802

Участь України в програмі «Цифрова Європа» допоможе підтримати розвиток технологій на належному рівні навіть під час війни. Про це заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на зустрічі з головою Групи підтримки України в Єврокомісії Катаріною Матерновою.

«Ми вдячні Єврокомісії за оперативність та розпочаті консультації щодо приєднання України до участі в програмі «Цифрова Європа». Дуже розраховуємо на її підписання в липні цього року. Це допоможе Україні якнайшвидше імплементувати всі наші зобов’язання  в цифровій сфері згідно з Угодою про асоціацію», — сказав Михайло Федоров під час зустрічі. 

Також на зустрічі обговорили особливі умови участі України в програмі, зважаючи на війну в Україні. Зокрема, можливість знижки 95% в оплаті фінансового внеску за участь у програмі, адже наразі український бюджет максимально зосереджений на комплексний захист та підтримку економіки в боротьбі з російською агресією. 

Програма «Цифрова Європа» надає стратегічне фінансування для цифровізації Європи та рівномірного розвитку регіонів. Вона має на меті пришвидшити відновлення економіки та цифрову трансформацію Європи.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт