Михайло Федоров увійшов до лідерів УП-100

Прес-офіс Міністерства
23 листопада 2023, 10:07
  Перегляди 582

Видання «Українська правда» сформувало топ-100 лідерів України, які роблять найбільший внесок у незалежність та майбутнє України. Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова відзначили в категорії Державне управління. 

Під час церемонії нагородження політичний оглядач УП Роман Романюк провів публічне інтерв’ю з номінантами. Михайло Федоров розповів, як технології та інновації допоможуть виграти у війні з росією.

«Війна — це математика. Потрібно чітко розуміти, на якій позиції ми перебуваємо, скільки ресурсів у ворога і як їх знищувати. Для цього потрібно продовжувати розвивати технології, давати ще більше свободи розробникам. Технологічно в нас є все, щоб перемогти. Зараз створюється нова технологічна нація. Тому важливо залучати ще більше підприємців до виробництва зброї та воєнних розробок. Чим швидше ми це зробимо, тим швидше переможемо», — зазначив Віцепрем'єр-міністр. 

Лідери УП-100 — це рейтинг найбільш ефективних та впливових українців, які отримали найвищі оцінки за чотирма критеріями: внесок у перемогу та розбудову української державності, вплив на суспільно-політичні процеси, лідерство та доброчесність. Їх обрали зовнішні експерти та журналісти видання. Загалом визначили 5 категорій рейтингу: державне управління, суспільство, захисники, бізнес, спорт та культура. 

Жюрі високо оцінило роботу команди Мінцифри під керівництвом Михайла Федорова. Зокрема, відзначило застосунок Дія. За майже 4 роки існування в застосунку з’явилися 30 електронних сервісів. Ними щодня користуються 19,7 млн українців. 

Після початку повномасштабного вторгнення Дія швидко адаптувалася до умов воєнного часу. Крім запланованої роботи над цифровізацією найпопулярніших держпослуг, команда Мінцифри запустила найбільш затребувані сервіси під час війни. Зокрема, комплексну послугу для ВПО, можливість задонатити на армію, сповістити про окупантів через чатбот єВорог чи повідомити про пошкоджене майно та отримати компенсацію за програмою єВідновлення.

Досвід Дії переймають і за кордоном. На її базі Естонія створила свій аналог — застосунок mRiik. Роботу над схожими проєктами ведуть у Колумбії та Замбії. 

Журі також відзначило ефективну роботу фандрейзингової платформи UNITED24 та проєкту Армії дронів. 

До рейтингу УП-100 в категорії Державне управління також увійшли Президент України Володимир Зеленський, посол України в США Оксана Маркарова, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, постпреда України при ООН Сергій Кислиця, Віцепрем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та інші.

Нагадаємо, минулого року Михайло Федоров отримав номінацію Клубу УП — Інноватор року. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт