Михайло Федоров: З 1 грудня поступово кожен регіон буде переходити на електронну зміну місця реєстрації

Прес-офіс Міністерства
08 листопада 2021, 11:39
  Перегляди 2660

Реєстрація місця проживання онлайн стане доступною для кожного українця вже зовсім скоро. Основні норми закону набирають чинність з 1 грудня 2021 року — змінити зареєстроване місце проживання онлайн можна буде значно простіше в Дії. Для цього потрібно 10–15 хвилин на заповнення заяви в Дії та онлайн-підтвердження власника житла.

Про це заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України в ефірі «Сніданок з 1+1». 

«З 1 грудня поступово кожен регіон буде переходити на електронну зміну місця реєстрації. Послуга займатиме не місяць, а всього 5–10 хвилин. Якщо ви прописуєтеся там, де проживаєте на даний момент, то достатньо буде вказати адресу, підписати КЕПом, отримати згоду власника — і все. Ця послуга заощадить багато часу українцям», — зазначив Федоров.

Також міністр підкреслив, що впровадження послуги спростить відвідування військкоматів для чоловіків. Їм більше не потрібно буде ходити до установи при переїзді кожного разу — військкомати будуть отримувати цю інформацію щоразу автоматично. 

Також новий закон дасть змогу оформлювати пенсію чи медичну допомогу саме за місцем проживання. 

Крім того, якщо під час експериментального проєкту скористатися послугою могли тільки українці, які мають ID-картку, то після ухвалення законопроєкту та запуску послуги у всій країні змінити місце реєстрації в Дії зможуть і власники «паспортів-книжечок». 

Зараз зміна місця реєстрації онлайн працює в 7 містах. Послуга вже доступна для жителів Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Кривого Рогу та Маріуполя.

Проєкт реалізовується Програмою EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, а також за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції і Академії електронного урядування Естонії в рамках проєкту «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека». За співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Міністерством внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України, Міністерством оборони України та Міністерством юстиції України.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт