Михайло Федоров: Завдяки Дія City доходи IT-галузі в Україні до 2025 року можуть зрости до $16,5 млрд

Прес-офіс Міністерства
11 березня 2021, 10:42
  Перегляди 2482

Мінцифра має чотири ключові цілі, серед яких — підвищити частку IT-індустрії у ВВП країни з 3,7-4,2% до 10%. З цією метою було розроблено проєкт Дія City, який сприятиме розвитку цифрової економіки України.

Про це заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

“Зараз ІТ-сектор органічно зростає на 20-30% щороку. Ми, як команда, яка будує цифрову державу, розуміємо, що потрібно не заважати, а допомагати розвиватися індустрії. Тому ми розробили проєкт Дія City, який створює найкращі податкові та правові умови. Проєкт розробляється в тісній співпраці з індустрією”.

Михайло Федоров

Завдяки Дія City доходи IT-галузі в Україні за 3-5 років можуть значно збільшитись —  з $6 млрд до $16,5 млрд. А зростання кількості робочих місць після запуску Дія City — від 200 тисяч зараз до 450 тисяч вже у 2025 році.

Загалом, одна із головних цілей Дія City — стимулювання розвитку цифрової економіки на наступні 15 років. На сьогодні більшість ІТ-компаній працює за системою ФОПів, яка передбачає сплату податків у розмірі 5% від доходу. І замість того, щоб підвищувати податки, ми вважаємо, що потрібно легалізувати систему, яка працює сьогодні. 

Для компаній-резидентів Дія City діятиме податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 5%, плюс 1,5% — військовий збір. А податок на прибуток буде замінено податком на виведений капітал у розмірі 9%.

“Ми будуємо цифрову державу з комфортними, безпечними та швидкими процесами. Тому нам потрібно створювати віртуальну бізнес-країну. Де можна буде зареєструватися у кілька кліків і стати резидентом Дія City — унікальної податкової та правової зони”. 

Михайло Федоров 

Крім того, Дія City — це можливість забезпечити взаємовигідні відносини компаній та їхніх працівників через запровадження GiG-контрактів. Індустрія отримає елементи англійського права, захист прав на інтелектуальну власність, спеціальну модель оподаткування, гнучкі умови працевлаштування та іноземні венчурні інвестиції. Ми зібрали найкращий світовий досвід та плануємо втілили його у проєкті Дія City.

Дія City стимулюватиме появу в країні компаній з доходом понад $100 млн. Це створить умови для притоку інвестицій та підвищить конкурентоспроможність українських компаній. Також відкриє нові можливості для стартапів та продуктових компаній, які зможуть будувати прозору та зрозумілу інвесторам корпоративну структуру в Україні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт