Мінцифра допоможе аеропортам стати «зеленими» завдяки освітньому серіалу

Прес-офіс Міністерства
20 вересня 2021, 11:34
  Перегляди 2353

Курс Міністерства цифрової трансформації України розроблено Державною авіаційною службою України за технічної підтримки «Консультаційного фонду підтримки асоціації Україна-ЄС» та GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) за дорученням Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку (BMZ).   

Новий освітній курс називається “Fly Green: шлях до «озеленення» авіації”. 

Безкоштовно подивитися його можна на порталі Дія.Цифрова освіта 

Особливості освітнього серіалу:  

  • Глядачі отримають практичні інструменти для впровадження «зелених технологій» в аеропортах, розуміння, як зменшити негативний вплив аеропортів на навколишнє середовище, та поради щодо менеджменту фінансових і природних ресурсів.
  • 21 серія тривалістю 6-12 хвилин
  • Курс призначений для фахівців сфери цивільної авіації, які прагнуть зробити функціонування аеропортів дружнім до довкілля. 
  • Після навчання кожен глядач отримає сертифікат із кредитом обсягом 0,2 ЄКТС.

Під час презентації Валерія Іонан, Заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції, зауважила, що все нові фахові спільноти в Україні відкривають для себе переваги високого рівня цифрової грамотності й доєднуються до проєкту Дія.Цифрова освіта. «Ми впевнені, що поінформованість про методи “озеленення” аеропортів та наведені в серіалі успішні кейси надихнуть стейкхолдерів у сфері цивільної авіації на прийняття інноваційних рішень», — додала вона. 

Голова Державної авіаційної служби України, Олександр Більчук: «Відновлення авіації після пандемії не мусить бути зосереджене лише на “тут і зараз”. Ми в Державній авіаційній службі використовуємо цей час, щоб дивитися в майбутнє. На моє переконання, навчання протягом усього життя є запорукою того, що компетенції та навички відповідатимуть сучасним викликам, а не концепціям, що вже віджили свій вік. А сильні спеціалісти формують сильну галузь».

Світлана Марунич, начальник відділу забезпечення екологічної безпеки в цивільній авіації управління стратегічного розвитку Державної авіаційної служби України: «Ми надихалися прикладами аеропортів Європейського Союзу, більшість з яких мають власні програми з енергоефективності та декарбонізації, а також амбітні цілі щодо скорочення викидів СО2. Це і стало основою для великої ідеї —  “озеленення” авіаційної інфраструктури. Українські аеропорти лише на самому початку шляху. Тому наша головна мета на цьому етапі полягає в підвищені обізнаності в проблемі фахівців галузі, щоб вони мали змогу заговорити однією мовою, мовою “зелених” технологій».

Начальник управління справами Державної авіаційної служби України, Михайло Журавльов: «Цифрові технології глибоко вкорінились у робочі процеси Державіаслужби і вже стали частиною нашої ДНК. Тому не дивно, що при виборі формату навчального курсу ми зупинились саме на онлайн-серіалі. Такий формат руйнує часові та територіальні бар'єри і це вкрай важливо для нас як регулятора у великій країні. Я переконаний, що сьогоднішня система підготовки та перепідготовки авіаційних фахівців має зазнати докорінних цифрових змін і відповідати світовим тенденціям. Перш за все, я маю на увазі саме зміни формату, особливо в підготовці дорослих».

Експертами курсу виступили інженери та управлінці одразу кількох крупних аеропортів України: Бориспіль, Львів, Миколаїв, Одеса, Запоріжжя. 

Переглянути презентацію:

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт