Мінцифра та Держспецзв’язку врегулюють механізм зберігання державних даних

Держспецзв'язку
09 лютого 2021, 12:43
  Перегляди 3896

Кабінет Міністрів України схвалив постанову  «Про реалізацію експериментального проекту щодо функціонування Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів».

Питання посилення кібербезпеки є важливим для всього світу. Мінцифра та Держспецзв’язку створюють умови для попередження загроз фізичного, кібернетичного, техногенного характеру для державних інформаційних ресурсів. Це державні реєстри, бази даних органів влади та їх інформаційно-аналітичні системи, які пов’язані з наданням послуг громадянам.

“В умовах гібридної війни вірогідність кіберзагроз та кіберінцидентів є набагато вищою, а тому питання унеможливлення або зменшення подібних ризиків є пріоритетним завданням. Відтак, резервуючи державні дані, ми убезпечимось від втрати цих даних або спроб їх отримати”.

Михайло Федоров,
Віцепрем’єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації

Зокрема, постановою передбачено умови для створення, розвитку та належного функціонування Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів. 

«Якщо роз’яснити простою мовою, то відтепер буде врегульований механізм зберігання державних даних. Належно функціонуватиме так зване сховище для резервного зберігання всіх документів, даних державного значення. І у разі видалення або пошкодження з Ресурсу можна буде відновити все необхідне».

Юрій Щиголь,
Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації 

Національний центр займатиметься:
  • забезпеченням безперервності роботи державних інформаційних ресурсів, резервного копіювання інформації

  • забезпеченням надійного функціонування серверів, системи зберігання даних та контролю за статистичними даними роботи фізичного захисту об’єктів, системи управління та моніторингу;

Резервне копіювання підвищить захист системи від збоїв у роботі і унеможливить втрату інформації. Постанови розроблені відповідно до Стратегії кібербезпеки України, одним із основних пріоритетних завдань якої є кіберзахист державних електронних інформаційних ресурсів та інформаційної інфраструктури.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт