Мінцифра: у ЄС позитивно оцінили цифрову інтеграцію України

Прес-офіс
16 листопада 2020, 10:58
  Перегляди 2142

В Європейському Союзі позитивно оцінюють темп цифрової інтеграції України.

13 листопада на 6-му засіданні Комітету Асоціації Україна — ЄС заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська окреслила ключові досягнення цифровізації України: прогрес із розбудови системи інтероперабельності «Трембіта», розгортання значної кількості електронних послуг для громадян та бізнесу, розвиток електронних довірчих послуг.

Людмила Рабчинська повідомила, що приєднання України до Єдиного цифрового ринку ЄС шляхом отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері телекомунікаційних послуг та поступова інтеграція за іншими напрямками цифрового ринку є одним з ключових пріоритетів Уряду України на шляху європейської інтеграції. 

Зі сторони ЄС позитивно оцінено швидкий темп просування реформ цифрової сфери України та наголошено на необхідності якомога швидше ухвалити план вивільнення діапазону частот 700 МГц від наземних мереж телерадіомовлення для розвитку мереж 5G. Разом з тим зазначено, що безпека мереж бездротового зв’язку є важливою складовою функціонування Єдиного цифрового ринку ЄС. Європейська сторона підкреслила, що імплементація Україною набору інструментальних заходів для усунення ризиків безпеки, пов’язаних із розгортанням мережі 5G, є важливим елементом двосторонньої співпраці. 

Окремо наголошено, що закони про електронні комунікації та незалежного повноцінно функціонуючого телеком-регулятора є важливими показниками виконання Україною зобов’язань відповідно до Угоди про Асоціацію та значним кроком назустріч отриманню Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері телекомунікаційних послуг.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт