МВС відкрив реєстри для інших органів влади: впроваджено вебсервіси «Трембіти»

Прес-офіс
04 грудня 2019, 14:32
  Перегляди 3635

Завдяки впровадженню вебсервісів і за допомогою системи обміну даними «Трембіта» отримувати інформацію з певних реєстрів міністерства зможуть інші органи влади – тоді, коли ті чи інші дані будуть їм потрібні для надання різних послуг громадянам.

Йдеться про такі вебсервіси Єдиної інформаційної системи МВС на основі технічних рішень системи «Трембіта»:

  1. перевірка паспортних документів серед дійсних
  2. перевірка паспортних документів серед втрачених, викрадених
  3. перевірка осіб у розшуку
  4. перевірка посвідчення водія
  5. перевірка достовірності довідки про несудимість

Вебсервіс – програмний додаток, що забезпечує взаємодію між кількома інформаційними системами через мережу. Тобто, вебсервіси МВС надають іншим органами влади та містам можливість інформаційної взаємодії з реєстрами Єдиної інформаційної системи МВС.

Проте для реалізації цієї можливості іншим органам потрібен ще й вебклієнт – теж програмний додаток, який забезпечує надсилання запитів до реєстрів та отримання відповідей від них.

Інструкція, як це зробити є на сайті https://trembita.gov.ua/ua

МВС наразі працює над створенням низки інших вебсервісів, які надаватимуть органам влади доступ до інформації щодо несудимості особи, до Єдиного державного реєстру транспортних засобів юридичних та фізичних осіб; надаватимуть змогу перевірки  УНЗР (Унікальний номер запису у реєстрі) та уможливлюватимуть роботу з довідниками Єдиної інформаційної системи МВС.

Впровадження веб-сервісів МВС відбувається за фінансової та технічної підтримки проєкту EGOV4Ukraine, що є частиною програми U-LEAD з Європою. Програма фінансується Євросюзом та низкою його держав-членів: Швецією, Німеччиною, Данією, Естонією та Польщею.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт