Нові технорішення для армії: Мінцифра розпочала Drone Hackathon у сфері military-tech

  Перегляди 2504

26 серпня у Києві розпочався перший міжнародний Drone Hackathon. Його ціль – напрацювати нові ідеї у сфері military-tech для виробництва дронів.  До розробки нових технологічних рішень для української армії долучились 150 учасників. Серед них: інженери-конструктори, радіоінженери, оператори безпілотників та програмісти. 

«Цей хакатон — унікальна можливість долучитися до розробки нових цифрових рішень, які допоможуть нашим військовим. Наше спільне завдання – підняти на високий рівень розвиток виробництва і технічної підтримки дронів.  І не лише закуповувати дрони в різних компаній по всьому світу, а й створювати їх у промислових масштабах у нашій країні. Від вас залежить, як ми будемо розвивати нові military-tech проєкти у цій сфері», – зазначив Михайло Федоров, Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України у зверненні до учасників. 

До першого Drone Hackathon як ментори і журі приєдналися провідні IT-спеціалісти, військові та економісти. 

«Сьогодні ми шукаємо ті ідеї, які зроблять наші інновації релевантними для військових не в майбутньому, а вже сьогодні. Протягом цих трьох днів ми шукаємо рішення разом із військовими. Аби ідеї, які команди вигадають на цьому хакатоні, були максимально реалізовані на фронті. Для Українського фонду стартапів це перший military-tech хакатон. Буде ще більше. Для нас це стратегічно важливо. Це той пріоритет, який ставить перед собою УФС», – наголосив Дмитро Шимків, член Наглядової ради Українського фонду стартапів. 

Учасники хакатону вже виконали перші завдання дистанційно. Тепер впродовж трьох днів команди будуть доопрацьовувати спільні рішення, які згодом презентують журі. Переможці хакатону отримають грошову винагороду. 

Нагадаємо, на початку липня Мінцифра та фандрейзингова платформа UNITED24 оголосили про старт проєкту Армія дронів. Партнером цього проєкту є Генштаб Збройних Сил України та Держспецзвʼязку. Це комплексна програма, у межах якої буде здійснюватися системна закупівля дронів, їх ремонт та оперативна заміна, тренування пілотів, а також навчання R&D-галузі. Вже законтрактовано БПЛА майже на 948 млн грн. Це 877 дронів, які посилять українську армію. Загальна сума збору на Армію дронів наближається до 1 млрд грн. Вже придбані такі БПЛА: UkrJet, Skyeton, Fly Eye, WARMATE, SKIF, DJI Matrice RTK 300, DJI Mavic 3, Autel evo 2. Перші БПЛА, закуплені із цих грошей, вже прибули на фронт.

Мінцифра реалізує Drone Hackathon разом із Українським фондом стартапів, Генеральним штабом ЗСУ, ДК «Укроборонпром» та IDI Camp.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт