«Одна планета: 11 кроків назустріч довкіллю» — новий освітній серіал на Дія.Цифрова освіта

  Перегляди 1918

31 серпня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України за підтримки Данон в Україні у співпраці з науково-популярним медіа «Куншт» презентували новий освітній серіал для молоді «Одна планета: 11 кроків назустріч довкіллю».

Освітній серіал охоплює теми: 

  • Чому зміна клімату нас стосується?
  • Що таке сталий розвиток?
  • Що їсти, щоб не шкодити довкіллю?
  • Як не викидати третину продуктів у смітник?
  • Як нести їжу та речі додому eco-friendly (і чому екоторби — не панацея)?
  • Як правильно сортувати сміття і де займаються його переробкою в Україні?
  • Як те, що ми (не) їмо, допомагає вижити диким тваринам?
  • Cвідомо одягатися: що таке sustainable fashion та як долучитися до цього тренду?
  • Що потрібно знати про зелену енергетику?
  • Чи обов’язково подорожувати, як Грета Тунберг?

У серіалі взяли участь: Алла Кошляк, Макс Кідрук, Євгенія Аратовська, Олеся Вершигора, Катерина Голуб, Інна Гоч, Марія Маслій, Анна Богущенко, Ірина Бондаренко та Марина Круть.

Безоплатно подивитися освітній серіал можна на національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта

Під час презентації заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що в освітньому серіалі розглядається, які міфи про зміну клімату поширюють ЗМІ і чому вони шкідливі для розуміння проблеми, як будувати екосистему сталого підприємництва, на які ініціативи варто звертати увагу волонтерам, а також які цифрові рішення у цьому допомагають.

Менеджерка з корпоративних комунікацій компанії Данон в Україні Катерина Глушаниця: «У нас є чудовий орієнтир — цілі сталого розвитку. Застосуйте їх до свого бізнесу —  і ви спрямуєте курс компанії до вищих шансів розвитку в майбутньому. Для Данон цей рух – невід’ємна частина культури всіх працівників Данон у світі і частина нашої стратегії. Вже з 2017 року ми активно долучились до чіткого плану дій зі сталого розвитку, щоб майбутнє не було таким «спекотним», як наші зйомки. Ми постійно скорочуємо викиди СО2 для досягнення карбонового нейтралітету, невпинно працюємо над упаковкою, щоб до 2025 року повністю перейти на таку, що на 100% підлягає переробці, повторному використанню чи компостуванню». 

Галина Рудик, проєктна менеджерка науково-популярного медіа «Куншт»: «У ситуації зі зміною клімату баланс думок сприяв поширенню не тільки фактів, а ще й міфів. Саме тому Куншт і команда експертів, які створювали курс «Одна планета: 11 кроків назустріч довкіллю», активно працювали, радились з науковцями, щоб неупереджено подати інформацію, верифікувати її та спростувати міфи щодо екоторб, енергетики й харчування».

Євгенія Аратовська, засновниця ГО «Україна без сміття»
«Екосвідомість — це побутова звичка, яка поки що не набула такої популярності, як звичка чистити зуби вранці. Своїм завданням як громадської організації ми бачимо формування в суспільстві переконання в тому, що бути еко — вигідно насамперед для самої людини. Для того, щоб мати комфортне і безпечне життя, в якому немає руйнівних наслідків кліматичних змін. Саме тому громадяни сьогодні мають брати активну участь у процесах прийняття системних рішень, щоб захистити свої інтереси і свої Конституційні права. А також впроваджувати  сталі звички у побуті і вчити такій поведінці своїх дітей».

Інна Гоч, координаторка напрямку «Вода» Всесвітнього фонду природи Україна (WWF)
«Водний фонд України має проблеми як із кількістю (дефіцит води), так і з якістю води, в тому числі і питної. Незважаючи на зміну фокусу врядування та впровадження найкращих практик, як, наприклад, Водна рамкова директива та кілька інших «водних» директив, вирішення цих проблем лежить у площині спільного активного долучення та зміни звичок на більш сталі споживачами, прозорого контролю та грамотного менеджменту з боку державних органів, а також екотрансформації бізнесу. Головний бонус такої спільної діяльності в тому, що, вирішуючи проблеми природи, ми допомагатимемо і собі також, бо людина та природа — єдине ціле».

Трансляцію презентації серіалу можна подивитися Facebook-сторінці Мінцифри або YouTube-каналі Мінцифри

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт