Освіта майбутнього: «Навчай для України» та Future Perfect запрошують молодь до викладання англійської в малих громадах

Прес-офіс Міністерства
21 березня 2024, 14:06
  Перегляди 267

Громадська організація «Навчай для України» спільно з мовною програмою Future Perfect оголосили про набір молодих знавців англійської для викладання у громадах. Мета партнерства — створити рівні можливості реалізації для кожної дитини незалежно від місця народження чи проживання.

З моменту заснування спільнота «Навчай для України» охопила 43 школи в 5 областях України. Цьогоріч ми запрошуємо учасників викладати у Київській та Одеській областях протягом одного або двох років.

Щоб долучитися до програми від «Навчай для України», необхідно мати вищу освіту, володіти англійською мовою та бути готовими переїхати до цільової громади на час вчителювання. Перед початком шкільного року учасники пройдуть п’ятитижневе профільне навчання у Літньому інституті та отримають додатковий менторський супровід під час викладання в школі.

«Співпраця з «Навчай для України» сприяє нашій спільній меті забезпечити якісну освіту учням малих громад України. За результатами досліджень бачимо: кожна друга дитина, тобто 51%, вивчає англійську мову в межах навчального закладу, а 93% батьків та опікунів вказують на бажання, щоб їхня дитина обов’язково вивчала англійську. Тож разом ми інвестуємо зусилля в нове покоління, яке зможе розкрити повніше свій потенціал та сповна скористатись глобальними можливостями», — зазначає Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Цілі програми передбачають:

  1. Перенесення уваги з місця походження на індивідуальність дитини.
  2. Подолання територіальної та гендерної нерівності в освіті.
  3. Збільшення мотивації та натхнення через особистий приклад під час навчальних та позакласних заходів.
  4. Втілення ініціатив та безпосередній вплив на якість навчання.
  5. Можливість стати рольовою моделлю та покращити лідерські навички.

«Наша мета — створити середовище, де кожна дитина може реалізувати свій потенціал, незалежно від місця народження чи проживання, а також попри війну.  «Навчай для України» шукає вмотивованих людей, які не лише навчатимуть дітей, але й стануть для них прикладом у формуванні майбутнього. Війна безпосередньо впливає на освітні процеси, поглиблює нерівність та створює додаткові перешкоди для дітей у доступі до якісної освіти, тому ще більш важливою стає наша місія сприяти позитивним змінам у сфері освіти, залучаючи молодь до активного вирішення цих проблем», — пояснює очільниця організації «Навчай для України» Оксана Матіяш.

Стати частиною проєкту можуть випускники не тільки педагогічних вишів. «Навчай для України» фокусується на співпраці з проактивною молоддю для обміну досвідом та експертизою в англійській мові, STEM (наука, технологія, інженерія, математика) в межах проєктів, як-от Girls4Tech, а також в інших предметах. 

Дізнавайтеся більше про проєкти «Навчай для України» та реєструйтеся для творення змін за посиланням.

Програма втілюється ГО «Навчай для України», партнером міжнародної мережі Teach For All, за підтримки мовної програми Future Perfect. Future Perfect втілюється Міністерством цифрової трансформації України в співпраці з Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури та інформаційної політики України

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт