Прозорість і можливості для експорту: Уряд підтримав створення відкритого коду Дії

  Перегляди 563

Кабінет Міністрів підтримав постанову, яка дозволяє відкрити код Дії. Це надасть змогу демонструвати логіку роботи застосунку з даними. 

Сьогодні опенсорс використовує більшість розробників найуспішніших застосунків з усього світу. Адже це допомагає розвивати та масштабувати продукт.

Завдяки такому оновленню в Дії розробники з будь-якого куточка світу зможуть проаналізувати особливості архітектури застосунку та зрозуміти принципи його роботи. А також переглянути документацію та на її основі розробити нові сервіси. Це значно спростить та пришвидшить процес експорту Дії в інші країни.Так Україна покаже партнерам, що попри війну продовжує розвиватися та може ділитися власними цифровими продуктами. 

Окрім цього, IT-спільнота зможе долучитися до аналізу коду й пропонувати зміни чи покращення, які розгляне команда розробників Дії.

Це працюватиме так: у межах відкритого коду створять тестове середовище з тестовими користувачами. До того ж розробники не матимуть доступу до реєстрів, тож дані українців залишатимуться у повній безпеці. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт