Рада асоціації Україна — ЄС високо оцінила цифрові реформи України

Прес-офіс Міністерства
05 вересня 2022, 17:13
  Перегляди 873

5 вересня 2022 року в Брюсселі під співголовуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля відбулося 8-ме засідання Ради Асоціації Україна-ЄС, перше для України у статусі кандидата на членство у Європейському Союзі.

ЄС підтвердив свою рішучу відданість відбудові України, спрямованій на швидкий розвиток зеленого, стійкого до клімату та цифрових переходів, підкресливши свою готовність взяти на себе провідну роль у цих зусиллях та наголосивши на важливості власності України. 

ЄС привітав постійну залученість України у виконанні своїх зобов'язань у секторі телекомунікаційних послуг, що у разі повного виконання призведе до входження цієї сфери до режиму внутрішнього ринку. Рада асоціації привітала підписання спільної заяви операторів зв'язку, зареєстрованих в ЄС та в Україні, щодо їх скоординованих зусиль для забезпечення та стабілізації доступного або безоплатного роумінгу, а також міжнародних дзвінків між ЄС та Україною. ЄС підкреслив своє зобов'язання розглянути можливості для довгострокової домовленості про виключення оплати за роумінг між ЄС та Україною. 

Спільна заява за результатами 8-го засідання Ради Асоціації Україна-ЄС доступна за посиланням.

На полях Ради асоціації відбулось підписання Угоди про участь України у Програмі ЄС «Цифрова Європа», що є важливим кроком у подальшій інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт