Розвиток цифрової економіки: Верховна Рада ухвалила законопроєкти про цифрові речі та цифрові послуги

  Перегляди 1112

Парламент підтримав законопроєкти № 6447 та № 6576, які внормовують надання цифрових послуг, обіг цифрового контенту та цифрових речей. Ухвалення законопроєктів дозволяє інтегрувати індустрію віртуальних активів у традиційну економіку України. «За» проголосувало 271 та 277 депутатів відповідно. 

Перший законопроєкт вводить до Цивільного кодексу України новий об'єкт цивільних прав — «цифрова річ». Другий — описує особливості обігу цифрового контенту як різновиду цифрової речі, а також специфіку надання цифрових послуг. Впровадження правових норм стимулюватиме розвиток цифрової економіки та дасть змогу новому сектору економіки залучати додаткові кошти в країну.

В Україні активно розвиваються нові цифрові активи, які є винятково в цифровому просторі. Зокрема, цифрові речі — віртуальні активи та цифровий контент, які вже стали частиною цифрової економіки. 

Наприклад, у метавсесвіті люди можуть володіти  віртуальною землею та жити  на дохід з неї. Відтак, віртуальна земля приносить реальний дохід та стає цінним  активом. Тож цифровий сектор економіки відкриває нові способи заробітку для українців. 

До сьогодні в Україні не було регулювання обігу цифрових речей та ефективних інструментів захисту прав на них. Ухвалені законопроєкти допоможуть змінити цю ситуацію та врегулювати використання цифрових речей і контенту, а також дадуть змогу безпечніше отримувати послуги в інтернеті. 

Нагадаємо: Мінцифра разом з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку також тривалий час працює над легалізацією ринку віртуальних активів. Відповідно до нових законопроєктів віртуальні активи вважатимуть окремим різновидом цифрових речей.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт