Швейцарія виділяє 58,7 млн франків на розвиток цифрової України

  Перегляди 685

Швейцарія продовжує підтримувати Україну у сферах цифровізації та електронного управління і виділяє 58,7 млн швейцарських франків протягом 2024–2028 років.

Ці кошти підуть на впровадження важливих антикорупційних сервісів та революційних реформ. Зокрема, на важливі проєкти, спрямовані на відновлення країни в регіонах, які постраждали через повномасштабне вторгнення. А також на сервіси у сферах охорони здоров’я, освіти та гуманітарного розмінування.

«Швейцарія стала одним зі стратегічних партнерів української діджиталізації. За весь час Швейцарський Уряд виділив на цифрову трансформацію більш ніж 30 млн франків. Завдяки цій допомозі ми змогли реалізувати важливі антикорупційні реформи, прибрати бюрократію і запустити десятки зручних сервісів для українців. Новий пакет допомоги — це можливість продовжувати реалізовувати наші спільні плани й будувати найзручнішу державу у світі. Вдячний Швейцарії за системну підтримку цифровізації та революційних змін», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації. 

Швейцарія підтримує Україну з перших днів створення Мінцифри. У межах програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, разом ми працювали над створенням Дії, а також спільно запустили понад 30 сервісів у застосунку та на порталі. Зокрема, єМалятко, найшвидшу реєстрацію бізнесу, реєстрацію місця проживання, ID-паспорт тощо. Також працюємо над реформуванням Держстату та вже розпочали революційні зміни в освіті й запустили бета-тест Мрії. 

Офіційно Швейцарія оголосить про свою підтримку в галузі цифровізації та електронного управління на наступній конференції з відновлення України (URC), яка відбудеться 11 та 12 червня 2024 року в Берліні. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт