Співпраця Мінцифри і Nokia: компанія надає Україні 5000 WiFi Beacons

  Перегляди 741

Мінцифра та Nokia продовжать спільно розвивати українську телеком-інфраструктуру, інтегрувати Україну в міжнародний телеком-ринок, збільшувати кількість українських телеком-фахівців та підсилювати потужність інтернет-мереж. Про це домовилися Віцепрем'єр- міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та CEO Nokia Пекка Лундмарк під час зустрічі в Давосі.

«Ми вдячні міжнародному техгіганту за комплексну допомогу у телекомунікаційній сфері. Вже маємо перші результати співпраці. З початку повномасштабного вторгнення Nokia передала Україні 1 770 WiFi Beacons, які забезпечують інтернетом укриття шкіл. Наступного тижня надійде друга партія — ще 3 230 WiFi Beacons. Завдяки цьому ще більше українських школярів зможуть продовжувати навчання навіть під час повітряних тривог. Впевнений, що разом зробимо цифрову інфраструктуру ще більш стійкою та сучасною», —  зазначив Михайло Федоров.

Nokia створить окрему групу експертів для підтримки України. Вони займатимуться проєктами відновлення, підвищення стійкості та модернізації інтернет-мереж України, оптимізації управління мережами державних підприємств та кібербезпекою. 

В результаті Україна стане більш привабливою для світових IT-компаній. Адже можливість користуватися захищеною інтернет-мережею для зв'язку між офісами компаній у різних країнах – одна з важливих умов, що впливає на рішення про відкриття. Це  дозволяє компаніям безпечно й швидко обмінюватися великою кількістю даних.

«Вся команда Nokia єдина у своїй підтримці України та українців. Для мене було честю сказати це Віцепрем’єр-міністру Федорову в Давосі. З початку вторгнення росії Nokia допомагає українським клієнтам і партнерам, щоб підтримувати інфраструктуру інформаційних і телекомунікаційних технологій, незважаючи на російські атаки. Ця підтримка триватиме й сприятиме розвитку інфраструктури, цифровізації, кібербезпеки та майбутній відбудові України», – сказав Пекка Лундмарк.

Також плануємо спільно: 

  • створити локальну команду, щоб українські реставраційні проєкти були в пріоритеті;

  • дослідити можливості модернізації телекомунікаційної інфраструктури України до новітніх технологій, таких як 5G, а також збільшення пропускної спроможності мереж з українськими клієнтами та партнерами;
  • дослідити проєкти з розвитку цифрових навичок і потенціалу.

Nokia надаватиме консультації Україні щодо розробки стратегій, політик та практик, що підтримують цифровізацію. Крім цього, компанія надасть експертну підтримку щодо впровадження Smart City рішень, центрів обробки даних. 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт