Стартував 3-річний проєкт технічної допомоги ЄС щодо підтримки цифрової політики України

Прес-офіс Міністерства
17 листопада 2021, 11:54
  Перегляди 2087

Стартував новий 3-річний проєкт технічної допомоги ЄС «Підтримка цифрової політики України». Сума підтримки складе 2 523 000 євро.  

Мета проєкту технічної допомоги — підтримка Міністерства цифрової трансформації України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, як ключових державних органів у забезпеченні інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС, наближені та імплементації державної політики в сфері цифрової економіки відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

В межах проєкту передбачається:  

  • Оцінка чинного та планового законодавства, а також державної політики щодо його узгодженості з нормативно-правовою базою ЄС.
  • Технічна допомога в підготовці проєктів відповідних законодавчих актів.
  • Консультації щодо формулювання процесів розбудови цифрової економіки.
  • Підвищення спроможності працівників Мінцифри та НРКЗІ з питань регуляторної політики та практики ЄС у розбудові цифрової економіки.
  • Технічна допомога в проведенні оцінки структурної та фінансової незалежності Регулятора, його функцій та адміністративної спроможності.

За кінцевим рахунком очікується: 

  • Інтеграція законодавства ЄС в галузі цифрової економіки в українське законодавство. 
  • Розроблення нормативно-правових актів про електронні комунікації та інтеграція їх в законодавство України. 

Участь в урочистому відкритті проєкту взяли Міністерство цифрової трансформації України, Генеральний директорат з питань комунікаційних мереж, контенту та технологій (DG CONNECT), Представництво Європейського Союзу в Україні, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, керівник проєкту та ключові експерти. 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт