Тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон швидко й без нотаріуса: комітет підтримав законопроєкт, який дозволить реалізувати послугу в Дії

Прес-офіс Міністерства
28 вересня 2022, 14:00
  Перегляди 688

Комітет з питань цифрової трансформації підтримав законопроєкт № 6146. Він дозволить батькам оформлювати через застосунок Дія тимчасовий дозвіл на виїзд дитини, якій не виповнилося 16 років. Це можна буде зробити за декілька кліків і без участі нотаріуса. 

Сьогодні це незручна й забюрократизована процедура. Щоб її пройти, необхідно збирати документи та свідоцтва. А ще сплачувати послуги нотаріуса. У результаті ви отримуєте завірену паперову заяву, яку потрібно носити із собою. У поїздці її легко втратити або ж десь забути. Потім доведеться ходити по колу отримання дозволу в нотаріуса заново.

Законопроєкт дасть змогу оформлювати такий дозвіл швидко, зручно, безоплатно та за декілька кліків. Батьки це зможуть робити самостійно. Необхідно лише, щоб в обох батьків була Дія й один із них надав згоду онлайн через застосунок. Далі всі дані вносяться в реєстр. Прикордонники зможуть все перевірити онлайн, а вам не потрібно носити паперові документи із собою. 

Ця послуга буде безоплатною, що дозволить заощадити на витратах. При цьому класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишається доступним для батьків.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт