Центр Дія.Бізнес у Варшаві опрацював першу 1000 звернень українців

  Перегляди 1266

Польща гостинно прийняла найбільшу кількість українців-переселенців, які вимушено покинули свої домівки через повномасштабну війну. Тому Мінцифра відкрила перший центр Дія.Бізнес за кордоном саме в Польщі. 

Особливістю центру Дія.Бізнес у Варшаві є те, що він працює не тільки в стандартному форматі консультацій для підприємців. Абсолютно всі українці, які сьогодні перебувають у Польщі та потребують роботи, житла чи оформлення документів, можуть відвідати центр Дія.Бізнес у Варшаві та отримати фахову безоплатну консультацію. 

За три тижні роботи Центру Дія.Бізнес у Варшаві опрацьовано 1000 звернень українців.

Переважна більшість звернень — від підприємців.

  • 85% запитань стосуються відкриття бізнесу в Польщі,
  • 10% запитань — працевлаштування,
  • 5% запитань — проживання.

Приклади звернень до центру Дія.Бізнес у Варшаві:

  • Антон із Харкова — засновник мережі з продажу гаджетів та аксесуарів. Наразі Антон із сім'єю перебуває у Варшаві та зацікавлений розширити свою діяльність на ринку Польщі. Антон отримав декілька консультацій: загальну консультацію щодо правил ведення підприємницької діяльності та консультацію з питань оподаткування. 

  • Висококваліфікована кінезіотерапевтка Анастасія звернулася з питанням щодо порядку нострифікації диплома медичного фахівця. Зараз вона вирішила розпочати підприємницьку діяльність і надавати послуги масажу для дітей, поки буде очікувати відповіді від установ щодо підтвердження диплома.

  • Гуяне вдруге довелося рятуватися від війни. Вперше — у 2014 році. Тоді вона втратила дім у Донецьку. Вдруге — з Одеси, цієї зими. Вона звернулася до центру Дія.Бізнес у Варшаві з питаннями щодо легалізації в Польщі, як влаштувати сина до школи, а також щодо пошуку роботи.

Центр Дія.Бізнес у Варшаві є тимчасовим центром, принаймні на час воєнних дій. Після цього ми проаналізуємо попит українців на послуги цього центру та ухвалимо рішення щодо його подальшого функціонування та нових термінів.

Можливо, знадобиться трансформація центру в іншу інституцію, що буде більше відповідати потребам українців через рік. Але в будь-якому разі цей центр працюватиме щонайменше рік.

Центр Дія.Бізнес у Варшаві відкрили Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство економічного розвитку та технологій Польщі, Польська агенція інвестицій та торгівлі, Польський Офіс Урядового уповноваженого з питань кібербезпеки та за підтримки компанії Mastercard. 

Нагадаємо, ще до війни Мінцифра зробила значний прогрес у розбудові мережі центрів Дія.Бізнес та виконала поставлену ціль — відкрила 11 центрів Дія.Бізнес по всій Україні. 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт