Україна приєднається до Міжнародного дня відкритих даних

  Перегляди 578

У 2024 році захід висвітлить роль відкритих даних у подоланні викликів воєнного часу та відбудові України.

Міжнародний день відкритих даних (International Open Data Day) — це щорічна подія, присвячена ролі, цінності та впливу відкритих даних у розвитку демократії та громадянського суспільства. Уперше відзначений у 2010 році, захід має на меті створити можливості для обговорення, співпраці й навчання у сфері відкритих даних. У цей день у всьому світі проводять конференції, зустрічі, мітапи з розпорядниками даних, представниками державних органів, бізнесу, технологічної спільноти, громадянського суспільства. 

Україна — один з лідерів за темпами розвитку відкритих даних. Цього року Open Data Day відбудеться 7 березня і буде присвячений можливостям відкритих даних у подоланні викликів воєнного часу та відбудові України. Серед тем, які обговорюватимуть на події:

  • Розвиток відкритих даних в Україні
  • Баланс між безпекою та прозорістю під час дії воєнного стану
  • Урядове використання відкритих даних
  • Цифрова трансформація громад через відкриті дані
  • Журналістика даних для протидії корупції та дезінформації

Детальніше з програмою можна ознайомитися за посиланням: https://opendataday2024.craft.me/k85xr9GDFa8Lqt

Захід стане в пригоді представникам державних органів та громадських організацій, розробникам сервісів на основі відкритих даних, журналістам, дослідникам і всім, кого цікавить тема відкритих даних. Трансляція відбуватиметься в ютубі та на фейсбук-сторінках Міністерства цифрової трансформації України, USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і Фонду Східна Європа.

Нагадаємо, що Україна вже не перший рік задає тренди у сфері розвитку відкритих даних. У 2023 році наша країна посіла третє місце в рейтингу Open Data Maturity, до якого увійшли 35 європейських країн.

Подію проводить Міністерство цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» і Фонду Східна Європа.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт