В Україні вперше оцінили роль відкритих даних у досягненні гендерної рівності та інклюзивного суспільства

Прес-офіс Міністерства
24 листопада 2023, 14:26
  Перегляди 639

27 листопада відбудеться презентація та обговорення результатів дослідження «Гендерний компонент у відкритих даних України».

Україна досягла значних успіхів у сфері діджиталізації, впроваджуючи сучасні технології для громадян. Один із важливих напрямів цього процесу — робота із забезпечення гендерної чутливості відкритих даних. Дезагреговані за статтю та іншими соціальними показниками, вони допомагають отримувати цінну інформацію про діяльність жінок, чоловіків, вразливих груп населення, стають основою для ефективних гендерних та інклюзивних політик, дають змогу створювати технологічні рішення під потреби різних груп. 

Дослідження «Гендерний компонент у відкритих даних України», проведене у 2023 році, проаналізувало гендерні аспекти у відкритих даних та їх вплив на формування всебічно інтегрованого суспільства. Автори роботи також виявили можливості та перепони, що стосуються гендерного розподілу в різних сферах, як-от освіта, працевлаштування, охорона здоров’я тощо.

Презентація результатів та обговорення способів подолання основних викликів разом з експертами сфери відбудеться на онлайн-заході 27 вересня о 10:00. Серед гостей події:

  • Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України
  • Яніна Любива, експертка групи з відкритих даних Міністерства цифрової трансформації України
  • Віталій Лавров, заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації
  • Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації
  • Надія Конащук, керівниця напряму відкритих даних USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS»
  • Наталія Слинько, програмна директорка Фонду Східна Європа
  • Наталя Чермошенцева, кандидатка історичних наук, авторка дослідження, експертка у сфері гендерної рівності, недискримінації та реформ
  • Надія Бабинська-Вірна, експертка з питань відкритих даних

Захід буде в пригоді представникам громадських організацій, медіафахівцям, активістам та дослідникам, що цікавляться питанням гендерної рівності. Трансляція відбуватиметься на фейсбук-сторінках USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Фонду Східна Європа.

Подія організована USAID / UK aid проєктом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» та за сприяння Міністерства цифрової трансформації України й підтримки Фонду Східна Європа.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт