В Україні з’явився інноваційний технологічний майданчик, покритий мережею 5G, — 5G Lab

  Перегляди 1968

В Україні запрацювала перша тестова зона технології 5G. Ця мережа у 10 разів швидша за 4G, якою зараз вже користуються українці. Комплексні галузеві рішення 5G закладають основу для цифровізації підприємств. 5G — це фундаментальна інфраструктура, що підтримує цифрову трансформацію суспільства та економіки на базі повсюдно доступних мереж та інтелектуальних технологій. Технології 5G відіграють важливу роль у модернізації підприємств у всіх галузях. 

Протестувати можливості 5G відсьогодні можна на інноваційному майданчику 5G Lab, який відкрився у UNIT.City. Лабораторія доступна за попереднім записом як резидентам технопарку, так і усім охочим.

5G Lab — це перший в Україні технологічний майданчик, який продемонструє роботу 5G. Тут можна протестувати  інноваційні розробки, рішення, сервіси та пристрої. На майданчику будуть представлені кейси використання 5G, які успішно працюють за кордоном. Переваги використання високошвидкісних технологій 5G на прикладі власних розробок продемонструвати компанії GlobalLogic та Sensorama.

Українська VR/AR студія Sensorama продемонструвала нову розробку Remote XR.           Ця технологія обробляє на хмарних серверах графіку та у реальному часі передає на мобільні пристрої користувачів AR/VR контент на швидкості декількох десятків мілісекунд. У 5G Lab представлено два кейси: хмарне обчислення графіки для мобільного VR-шолома та хмарне обчислення графіки доповненої реальності для смартфона. Розробники кажуть, що Remote XR принесе користь фахівцям у галузях підготовки кадрів, архітектури, промисловості, забезпечивши роботу з високоякісною графікою на мобільних пристроях. 

Крім того, на території лабораторії можна ознайомитися з інформацією про характеристики, переваги і сфери використання мережі 5G, а також з мапою еволюції технологій у світі.

Графік роботи 5G Lab:

Вівторок — субота з 11-00 до 19-00.

У лабораторії постійно буде знаходитися адміністратор, який надаватиме загальну інформацію про технологічний майданчик та про умови роботи в ньому.

Разом із організацією технічних тестів 5G Lab планується використовувати в освітніх цілях: для проведення екскурсій, лекцій, вебінарів, освітніх заходів, розрахованих на різні аудиторії.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт