Верховна Рада підтримала перезапуск програми “Пакунок малюка”

Прес-офіс
01 жовтня 2020, 08:54
  Перегляди 1590

Верховна Рада України підтримала внесення змін до ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми". Мета законопроєкту — забезпечити новонароджених одноразовою натуральною допомогою у вигляді бебі-боксу з усіма необхідними речами для немовлят у перші роки життя.  

Бокси міститимуть пелюшки, засоби гігієни, боді, ковдри та інше. До 31 грудня 2020 року закупівля товарів для комплектування “пакунків малюка” організовується та здійснюється через Управління ООН з обслуговування проєктів.

«Після першої зустрічі з новим членом сім’ї батьки хочуть приділяти якнайбільше уваги та часу саме немовляті. Тому повернення бебі-боксів — це приємний подарунок від держави для кожної мами, яка особливо потребує турботи в цей період», — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Пакунки видаватимуть у закладах охорони здоров'я. Наприклад, у пологових будинках та пологових відділеннях, перинатальних центрах та неонатальних центрах тощо. Якщо у відповідному закладі охорони здоров’я “пакунок малюка” відсутній, то видача проводиться органами соціального захисту. 

Одноразова натуральна допомога надається у строк, що не перевищує 30 календарних днів з дня народження дитини в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт