Відкриття пілотного проєкту Diia.Space в UNIT.City — першої офлайн-точки для спілкування між Мінцифрою, представниками IT-кластерів і стартап-екосистеми

Прес-офіс Міністерства
10 листопада 2021, 13:09
  Перегляди 2030

15 листопада 2021 року об 11:00 відбудеться відкриття пілотного проєкту Diia.Space в інноваційному парку UNIT.City за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». 

Це перша офлайн-точка для спілкування між Мінцифрою та громадянами, зокрема представниками IT-кластерів та стартап-екосистеми. 

Дія — це бренд цифрової держави. Це екосистема декількох проєктів:

  • Мобільний застосунок «Дія» — це цифрові документи у твоєму смартфоні. Зокрема, це доступ до 12 цифрових документів і 12 послуг. Серед документів: ID-картка та закордонний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс транспортного засобу, податковий номер (РНОКПП), свідоцтво про народження та довідка переселенця (ВПО), а також міжнародний, жовтий та зелений внутрішні COVID-сертифікати. Кількість користувачів застосунку Дія — близько 10 млн.

  • Портал «Дія» — це єдиний сайт державних послуг. На порталі вже можна отримати онлайн близько 70 державних послуг. Ми запустили найшвидшу у світі реєстрацію бізнесу на порталі Дія — 2 секунди для запуску власної справи. Кількість користувачів порталу Дія — близько 10 млн.

  • Дія.Цифрова освіта — національний проєкт із розвитку цифрової грамотності. Мета проєкту — навчити цифрової грамотності 6 млн українців за 3 роки. Проєкт має онлайн-складову — платформу, де розміщено понад 70 безоплатних освітніх серіалів на тему цифрової грамотності. Портал Дія.Цифрова освіта відвідали 2,7 млн користувачів, а зареєструвалися на навчання понад 800 000 українців. Офлайн-складова — мережа із 6000 партнерських хабів цифрової освіти по всій країні (бібліотеки, ЦНАПи, приватні компанії тощо), де можна отримати доступ до інтернету та цифрових гаджетів.

  • Дія.Бізнес — національний проєкт із розвитку підприємництва: вебпортал, який допомагає підприємцям у режимі онлайн створювати, розвивати та масштабувати бізнес; офлайн-центри, де можна отримати безкоштовну консультацію, знайти бізнес-партнерів, пройти навчання за освітніми  програмами та протестувати свій стартап. 1 200 000 осіб відвідали онлайн-портал Дія.Бізнес, 20 000 осіб — центри Дія.Бізнес офлайн, 5 000 підприємців вже отримали безкоштовні консультації, 91% усіх відвідувачів задоволені сервісом Дія.Бізнес. Центри Дія.Бізнес вже працюють у 7 містах: Харкові, Миколаєві, Черкасах, Одесі, Полтаві, Ужгороді, на базі КНУ ім. Т. Шевченка. А до кінця цього року їх стане 11. 

  • Дія City — це віртуальна економічна зона для IT-компаній зі спеціальним податковим, фінансовим та правовим режимом. Це режим для IT-індустрії, який дасть змогу створити в Україні найпотужніший IT-хаб в Центральній та Східній Європі. Уже ухвалено базовий закон про Дія City «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» №1667-IX. Документ визначає організаційні та правові основи функціонування спецрежиму Дія City. Очікуваний результат від запровадження Дія City — збільшення частки IT-галузі у ВВП країни до 10%.

Пілотний проєкт Diia.Space в UNIT.City — це спільна інформаційна кампанія Міністерства цифрової трансформації України та Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» для просування продуктів екосистеми Дія (зокрема ініціативи, які підтримує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» — безоплатні консультації підприємців від міжнародних експертів через маркетплейс OnFrontiers, освітній серіал «Стартуй стартап» на порталі Дія.Цифрова освіта, дашборди малого та середнього бізнесу, E-Export School) серед резидентів UNIT.City, інвесторів та іноземних відвідувачів. 

Представництво Мінцифри матиме: 

1) фірмовий куточок у коворкінг-просторі UNIT.City

2) добре навчену команду підтримки із чотирьох осіб

3) рекламні матеріали та відео під брендом Дія

Учасники відкриття: 

  • Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції
  • Крістофер Абрамс, директор Офісу економічного зростання Місії USAID в Україні та Білорусі
  • Костянтин Євтушенко, керівний партнер UNIT.City

Усім відвідувачам протягом дня і в подальшому амбасадори Дії будуть розповідати non-stop про проєкти та сервіси від екосистеми Дія (застосунок Дія, портал Дія, проєкти Дія.Цифрова освіта, Дія.Бізнес, Дія City). Графік роботи: будні з 09:00 до 18:00.

Запрошуємо журналістів взяти участь у події онлайн та просимо акредитуватися: https://forms.gle/y6AD13s1HM5HHKDbA 

Про проєкт: 

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатися перевагами міжнародної торгівлі.

Міністерство цифрової трансформації України зверталося до USAID КЕУ з проханням надати підтримку щодо адміністративних помічників, які б розповідали про екосистему Дія в приміщенні UNIT.City.

UNIT.City — перший в Україні та найбільший у Східній Європі інноваційний парк.

Станом на 2021 рік в інноваційному парку налічується 110 компаній-резидентів. Серед них три лабораторії, пять бізнес-кампусів і коворкінг, чотири акселератора та три інвестиційні фонди для підтримки й розвитку українських стартапів.

Результатом діяльності команди інноваційного парку має стати потужна екосистема, сприятлива для розвитку підприємництва та досліджень, що допомагатиме у створенні компаній та продуктів, успішних на глобальному ринку.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт