Вісім інноваційних компаній зможуть представити Україну на SXSW 2023. Як потрапити

  Перегляди 684

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», Український фонд стартапів, Startup Grind Kyiv та Western NIS Enterprise Fund за сприяння Міністерства цифрової трансформації України та Innovation Bridge Europe запрошують українські компанії представити інновації на міжнародній конференції SXSW 2023 в Остіні, США. 

SXSW (South by Southwest) — міжнародна конференція, заснована у 1987 році. Щороку захід збирає лідерів з усього світу на панелях, присвячених досягненням у сфері технологій, інновацій, культури та інших напрямів. Конференція також охоплює музичні, кіно- і медіа фестивалі та конференції, й проходить в середині березня в Остіні, Техас, США. Всього захід відвідує понад 70 000 людей, та близько 10 000 компаній. Серед гостей SXSW – Ілон Маск, Барак Обама, Марк К’юбан та інші. 

Цього року Україну представлять вісім компаній. Учасників делегації оберуть за допомогою відкритого конкурсу, який триватиме до 30 січня 2023 року. Заявку можна подати через сайт Українського фонду стартапів

Вимоги до учасників конкурсу:

  1. Мати інноваційний бізнес: стартап, продукт або студію, яка працює з Web 3.0., NFT, Blockchain, AR/VR, XR або іншими технологіями; відеопродакшен з ліцензованою музикою, відео або спецефектами; IT-компанію, креативний бізнес або екосистему платформу, яка підтримує технологічний та креативний бізнес.

  2. Продемонструвати робочий продукт або послугу. 

  3. Мати представника компанії, який знає англійську мову. 

  4. Мати українську юридичну особу або український ФОП, зареєстрований на одного з власників компанії.  

  5. Мати команду в Україні. 

  6. Використовувати технології, створені в Україні, або розробляти тут свої продукти. 

  7. Позиціонувати компанію як «українську» в публічному просторі.

  8. Мати платоспроможних клієнтів та хороший рівень утримання або динаміку залучення клієнтів.

  9. Мати план залучення інвестицій, клієнтів або партнерів на SXSW 2023.

  10. Мати історію залучення інвестицій від відомих бізнес-ангелів або фондів. 

Усі заявки пройдуть перевірку на відповідність умовам конкурсу. Учасники, які увійшли до короткого списку, пітчитимуть свої стартапи перед журі 6 лютого 2023 року. Восьми переможцям організатори покривають вартість стендів та участь у спеціальному нетворкінговому заході, де вони зустрінуться з представниками корпорацій та інвест-фондів.  

У 2023 році Україна буде вдруге представлена на SXSW. Минулого року, через повномасштабне вторгнення росії, українські стартапи не змогли особисто відвідати конференцію. Стійкий бренд жіночого одягу FRAMIORE, екологічні зубні щітки Effa, мобільний додаток для світлових шоу FlashBeats,  студія розробки фотореалістичних персонажів на основі 3D-сканування тіла deep3dstudio та сервіс страхування в смартфоні SPOKK представили волонтери. 

Українська делегація на SXSW 2023 стала можливою за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», та співпраці з Ukrainian Startup Fund, Startup Grind Kyiv, Western NIS Enterprise Fund, і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України та Innovation Bridge Europe.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт