Галузеві проєкти цифрової трансформації громад - один із пріоритетів Мінцифри

  Перегляди 1267

«Інша Освіта» запускає дворічний проєкт «Сила тут: Жива культурна спадщина» для посилення громад в роботі з культурною спадщиною. Міністерство цифрової трансформації України приєднується до проєкту аби підтримати та спрямувати громади до використання цифрових інструментів для досягнення стратегічних цілей у роботі з культурною спадщиною. 

Мінцифра розробила онлайн-портал Дія. Цифрова громада, який є базою знань для відповідальних за цифровізацію в громадах. Незабаром представники громад зможуть зареєструватися на платформі та ділитися своїми успішними цифровими проєктами та практиками, зокрема і в сфері культури.

Програма «Сила тут: Жива культурна спадщина» обере 4 малі територіальні громади, які напрацюють або оновлять стратегію роботи з культурною спадщиною територіальної громади, включаючи економічну складову для розвитку креативного підприємництва. Молодь цих громад розробить та реалізує власні культурно-історичні проєкти - під наставництвом менторів та в рамках цієї стратегії. 

Аби все це стало можливим, програма «Сила тут: Жива культурна спадщина» забезпечить кожній з обраних громад аналіз потенціалу культурної спадщини громади від запрошених дослідників, серію  воркшопів для дорослих та молоді віком 13-18 років у сфері проєктного і культурного менеджменту, підтримку в розробці культурної стратегії громади, мікро-гранти на реалізацію культуро-історичних мікропроектів та професійний менторський супровід. Для тих, хто не потрапить до числа обраних громад створено дистанційний навчальний онлайн курс з окремою програмою мікро-фінансування проектів кращих випускників курсу.

Зокрема, проєкту «Сила тут: Жива культурна спадщина» представники Мінцифри допомагатимуть з відбором громад для участі в проєкті. Громади відбираються в рамках відкритого конкурсу - він триває до 20 лютого включно, а про всі умови можна прочитати за цим лінком.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт