Затверджено Регіональну комплексну програму інформатизації «Електронна Вінниччина» на 2022-2024 роки

13 вересня 2022, 13:37
  Перегляди 539
  Перегляди 539

Вінницька обласна військова адміністрація затвердила Регіональну комплексну програму інформатизації «Електронна Вінниччина» на 2022-2024 роки. 

 

Про це повідомив заступник Начальника ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрій Кавунець.  

 

«Регіональна програма була розроблена за підтримки програми EGAP та відповідає основним положенням Національної програми інформатизації України, пройшла погодження Міністерства цифрової трансформації України. Програма розроблена на виконання відповідних законів України та затверджена начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим 7 вересня 2022 року», – зазначив Андрій Кавунець.

 

За його словами, цифрова грамотність суспільства стала ключовою передумовою використання інструментів електронної демократії, підвищення підзвітності органів державної влади, запобігання корупції та активізації участі громадян у житі держав, підвищення цифрових навичок усіх без винятку. 

 

«Тому в рамках реалізації Регіональної комплексної програми інформатизації «Електронна Вінниччина» очікується успішний розвиток електронних сервісів та цифровізації громад, в яких можна швидко і зручно отримати будь-яку послугу онлайн, зручно почати свою справу онлайн, спілкуватись з посадовцями, а також через інструменти е-демократії впливати на життя громад», – наголосив заступник Начальника ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Вінниччини.  

 

Андрій Кавунець додав, що виконання понад 30 завдань програми дозволить забезпечити розвиток інформаційного суспільства області, інтегрувати регіон до світового інформаційного простору, брати участь у процесах регіональної європейської кооперації та забезпечити сталий розвиток економіки області завдяки сприянню розвитку інновацій. 

 

Загальний бюджет програми розрахований на три роки – 75,9 млн грн. На реалізацію Програми планується залучити кошти Державного бюджету в розмірі 32 млн грн, кошти обласного бюджету – 24 млн грн та кошти інших бюджетів – 19,8 млн грн.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт